Èxit en la Tercera Trobada d’Empreses a Sant Just Desvern: La Indústria com a Eix de Futur

L’Ajuntament de Sant Just Desvern, amb la col·laboració de l’Associació Sant Just Impulsa, va organitzar la tercera trobada d’empreses el passat 18 de juny. Aquest esdeveniment, ja consolidat com una cita anual important per al teixit empresarial local, va reunir més d’una trentena d’empreses que van poder compartir experiències, fer networking i adquirir nous coneixements sobre el futur de la indústria a Catalunya.

La ponència principal va estar a càrrec del Sr. Miquel Puig, Secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus. La seva intervenció va girar entorn de la importància del món industrial en diferents etapes: passat, present i futur, subratllant especialment el paper crucial que la indústria ha de seguir jugant en l’economia catalana. Sota el títol “Per què Catalunya ha de seguir sent un país industrial”, Puig va oferir una anàlisi profunda sobre les raons per les quals Catalunya ha de mantenir i reforçar el seu teixit industrial, destacant factors com la innovació, la sostenibilitat i la competitivitat global.

El Sr. Puig, amb un extens currículum acadèmic i professional, és doctor en Ciències Econòmiques i ha exercit com a professor universitari. A més, ha coordinat el Comitè Assessor Catalunya-Next Generation EU, una tasca clau per orientar les polítiques econòmiques cap a la recuperació i el creixement post-pandèmia. La seva experiència en l’administració pública inclou el càrrec de regidor de l’Ajuntament de Barcelona, membre de la Comissió d’Economia i Hisenda i conseller de Barcelona de Serveis Municipals. En l’àmbit industrial, ha estat Director General d’Indústria i Director General de mitjans audiovisuals de la Generalitat de Catalunya, càrrecs des dels quals ha impulsat diverses iniciatives per modernitzar i internacionalitzar la indústria catalana.

Durant la trobada, els assistents van tenir l’oportunitat de participar en un debat obert amb el Sr. Puig, on es van abordar qüestions com la digitalització de les empreses, els reptes energètics i mediambientals, i les oportunitats que ofereixen els fons europeus per al desenvolupament industrial. Aquesta interacció va permetre a les empreses locals expressar les seves inquietuds i necessitats, i obtenir consells pràctics per adaptar-se a les noves tendències i exigències del mercat.

A més de la ponència, l’esdeveniment va incloure espais de networking on les empreses van poder establir contactes comercials i explorar noves col·laboracions. Aquest tipus d’iniciatives són essencials per enfortir el teixit empresarial local i fomentar un ecosistema de suport mutu que afavoreixi el creixement i la innovació.

En resum, la tercera trobada d’empreses de Sant Just Desvern va ser un èxit rotund, reafirmant el compromís de l’Ajuntament i de l’Associació Sant Just Impulsa amb el desenvolupament econòmic i industrial del municipi. Aquest tipus d’actes són fonamentals per mantenir informades i connectades les empreses, i per construir un futur industrial sòlid i sostenible per a Catalunya.